Sayfa: 1 ... 48 49 [50] 51 52 ... 62
Yazdır
Gönderen Konu: Bleach Tartışma [SPOİLER OLABİLİR DİKKAT]  (Okunma Sayısı 16601 defa)
isodarth ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ayhi
Moderatör
AnimeKolik
Çevrimdışı Çevrimdışı

Konu: 80

Teşekkür
-Verilen: 86
-Alınan: 79

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #735 : 07 Şubat 2010, 01:31:43 »

Aslında iki farklı manga çeviride farklı ifadeler kullanılmış. Birince de "hiçlik" diğerinde ise "varlığı reddetme" olarak çevrilmiş.

İngilizce çevirilerde ise, birinde "vanity" kelimesi diğerinde ise "emptiness" kelimesi kullanılmış.

"Vanity" kelimesi değersizlik, boşunalık anlamlarına geliyor. "Emptiness" ise boşluk anlamı taşıyor. Yani buradan anlaşılan, kendini değersiz gören, varlığını reddenden hiçlik ve boşluk kavramı var. Böyle bir ölüm nedeni bence olabilir. Asıl soru böyle bir ölüm nedeninin Ulqi'ye nasıl bir yetenek kazandırdığı... Çünkü bu sebepler ölümlerine neden olan sebepler ama ayrıcada ölümün espadalarda hayat bulmuş yüzleridir. Barragan mesela ölümün en güçlü yüzü olan yaşlılığı temsil ediyordu. Bu nedenle dokunduğu herşey yaşlanıp yok oluyordu.

Ulqi hakkında bilmemiz gereken çok şey var. Ben o yüzden bu adam geri gelecek diyorum.

Forever Bleach

Follow members gave a thank to your post:

nosferatu, Valakas

For this post, 2 üye gave a thank you!

Valakas
Tam Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Konu: 2

Teşekkür
-Verilen: 18
-Alınan: 6

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #736 : 07 Şubat 2010, 01:37:55 »

Aslında iki farklı manga çeviride farklı ifadeler kullanılmış. Birince de "hiçlik" diğerinde ise "varlığı reddetme" olarak çevrilmiş.

İngilizce çevirilerde ise, birinde "vanity" kelimesi diğerinde ise "emptiness" kelimesi kullanılmış.

"Vanity" kelimesi değersizlik, boşunalık anlamlarına geliyor. "Emptiness" ise boşluk anlamı taşıyor. Yani buradan anlaşılan, kendini değersiz gören, varlığını reddenden hiçlik ve boşluk kavramı var. Böyle bir ölüm nedeni bence olabilir. Asıl soru böyle bir ölüm nedeninin Ulqi'ye nasıl bir yetenek kazandırdığı... Çünkü bu sebepler ölümlerine neden olan sebepler ama ayrıcada ölümün espadalarda hayat bulmuş yüzleridir. Barragan mesela ölümün en güçlü yüzü olan yaşlılığı temsil ediyordu. Bu nedenle dokunduğu herşey yaşlanıp yok oluyordu.

Ulqi hakkında bilmemiz gereken çok şey var. Ben o yüzden bu adam geri gelecek diyorum.

Forever Bleach

Cevabın için teşekkür ederim Gülümseme Anlaşılan seni baya bi uğraştırmışım  :utangaç:  Ulqi bencede geri dönücek adamın flasback'ini bile yapmadı Kubo . Tekrar teşekkür ederim uğraşın için  Gülümseme

Linklerimiz ziyaretçilere kapalıdır. Lütfen Kayıt OL veya Giriş Yap  
nosferatu
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Konu: 28

Teşekkür
-Verilen: 10
-Alınan: 3

ders eylencelidir ama şimdi eylenme zamanı değil;)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #737 : 07 Şubat 2010, 06:43:44 »

ayhi süpersin bakıyorum  Sırıt döktürmüşsün yine
aslında sana bi bölüm açsakda sen ordan bleachle ilgili soruları yanıtlasan süper olur Sırıt
Örn.................... ahyi abi geçen mangayı olkurken aklıma takılkdı içhigonun babası bi ara shinigamiymiş sonra noulduysa dünyaya gidip evlenip o işlerden elini ayağını çekmiş hatırladığım kadarıyla vizard olmamıştı ve suçlanmıyordu(benmi yanşlış hatırlıyorum) ve  gördüğümüz ilk dövüşünde  urahara ona ''demek güçlerini geri kazandın '' gibi şey sölüyodu ben bişey kaçırıyo olabilirim ondan soruyorum acaba ichigonun babası niye dünyaya inmiş??:............ gibi Sırıt Sırıt Sırıt

bana KAZIK atana
SARIMSAKatmaktan çekinmemXD               Linklerimiz ziyaretçilere kapalıdır. Lütfen Kayıt OL veya Giriş Yap  
DateMasamune
S. Mod
AnimeKolik
Çevrimdışı Çevrimdışı

Konu: 45

Teşekkür
-Alınan: 23

Head Of The Northern Province, Ruler Of Oushuu

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #738 : 07 Şubat 2010, 12:39:28 »

büyük ihtimalle bi görev sırasında ichigonun anasıyla tanışınca shinigamiliği bırakmıştır benice  Sırıt

Eski nick=YmNA7X Yeni Nick=DateMasamune

Linklerimiz ziyaretçilere kapalıdır. Lütfen Kayıt OL veya Giriş Yap  http://www.anim
DisasterKing
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Konu: 11

Teşekkür
-Alınan: 1

DisasterMod (ZARAKİ KENPACHİİİ)

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #739 : 07 Şubat 2010, 13:10:42 »

büyük ihtimalle bi görev sırasında ichigonun anasıyla tanışınca shinigamiliği bırakmıştır benice  Sırıt

bencede kadının cazibesine dayanamamıştır  Dil Çıkart Dil Çıkart mantıklı bi açıklaması vardır bence

ayhi
Moderatör
AnimeKolik
Çevrimdışı Çevrimdışı

Teşekkür

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #740 : 07 Şubat 2010, 15:06:11 »

Cevabın için teşekkür ederim Gülümseme Anlaşılan seni baya bi uğraştırmışım    Ulqi bencede geri dönücek adamın flasback'ini bile yapmadı Kubo . Tekrar teşekkür ederim uğraşın için  Gülümseme

Alp öncelikle beni uğraştırmadın. Sorun değil bu tarz konular. Bu tarz konular benimde kafa takıldığı için bende zamanında bunları araştırarak anlamaya çalıştım. O yüzden bende cevapları hazır olan sorular. Teşekkürün içinde sağol Alp.  Dudaklar Mühürlü

aslında sana bi bölüm açsakda sen ordan bleachle ilgili soruları yanıtlasan süper olur Sırıt
Örn.................... ahyi abi geçen mangayı olkurken aklıma takılkdı içhigonun babası bi ara shinigamiymiş sonra noulduysa dünyaya gidip evlenip o işlerden elini ayağını çekmiş hatırladığım kadarıyla vizard olmamıştı ve suçlanmıyordu(benmi yanşlış hatırlıyorum) ve  gördüğümüz ilk dövüşünde  urahara ona ''demek güçlerini geri kazandın '' gibi şey sölüyodu ben bişey kaçırıyo olabilirim ondan soruyorum acaba ichigonun babası niye dünyaya inmiş??:............ gibi Sırıt Sırıt Sırıt

Nosferatu sende çok sağol. Süper olmak bana göre değil. Ben normal olayım yeter bana...  Sırıt

Valla Nosferatu öyle bir bölüm açmanıza gerek yok.     Ama istersenizde açabilirsiniz.  Sırıt Fakat yakında tanıtım bölümüne bazı katkılarım olacak. Oraya yapacağım katkılardan sonra, artık sizi direk oraya yönlendireceğim. Kafanıza takılan bir soru varsa geçmiş ile ilgili, koyacağım tanıtımlarla bunlar büyük ölçüde giderilmiş olacaktır. Çünkü böyle tanıtımlara ihtiyaç olduğunu görüyorum. Bende bir Bleach sever olarak sizlere bu kıyağı yapacağım.

Şimdi senin soruna gelirsek Nosferatu... Bu adamın neden dünyaya indiği belli değil. Reiatsusu 20 yıl önce nasıl tükendi belli değil. Uryuu'nun babası Ryuuken'i nerden tanıyor belli değil. Urahara'yı nerden tanıyor belli değil. Bildiğimiz tek şey bu adam kaptan sınıfı bir shinigami(üzerindeki haorisi ve Grand Fisher ile yaptığı konuşmalar, bunu kesin bir şekilde açıklıyor)... Bir kaptan eğer dünyaya geliyorsa, ya çok önemli bir görev için gönderilmiştir yada bir olaydan dolayı, Soul Society'den kaçmıştır. Başka bir sebep olacağını ben düşünemiyorum. Tabi Dünya'ya geldikten sonra Masaki'ye aşık olmuş ve bu nedenle geriye dönmemişte olabilir. Ama Dünya'ya neden geldiği sorusu çok önemlidir. Ben bu adamın bir soylu olabileceğini düşünüyordum. Belki olabilir. Belki 0. takımdan da olabilir. Haorisinin omuzundan bağlanması bunun için bir ipucu olabilir. Ben hep İchigo'yu Kaien'e benzetiyorum. Bu İsshin bir şekilde Shiba klanı ile bağlantılı çıkarsa hiç şaşırmam. Biliyorsunuz o klan asillikten düşürülmüştü. Kuukaku ve İsshin arasında ve Kaien ile İchigo arasında bazı benzerlikler görüyorum. Tabi bu teorilerim varsayımsal yani dayanağı olmayan teorilerdir. Sadece shiba klanının asillikten düşürülmesi, Kuukaku'nun Urahara'yı tanıması, İsshin'in Urahara'yı tanıması, İsshin'in kaptan olması ve ayrıca dünya'ya gelmesi... Bu Shiba klanı, İsshin ile bağlantılı çıkacak gibi geliyor.

Forever Bleach

burrrock94
Acemi Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Konu: 1

Teşekkür
-Verilen: 0
-Alınan: 2

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #741 : 07 Şubat 2010, 19:13:02 »

Cevabın için teşekkür ederim Gülümseme Anlaşılan seni baya bi uğraştırmışım    Ulqi bencede geri dönücek adamın flasback'ini bile yapmadı Kubo . Tekrar teşekkür ederim uğraşın için  Gülümseme

Alp öncelikle beni uğraştırmadın. Sorun değil bu tarz konular. Bu tarz konular benimde kafa takıldığı için bende zamanında bunları araştırarak anlamaya çalıştım. O yüzden bende cevapları hazır olan sorular. Teşekkürün içinde sağol Alp.  Dudaklar Mühürlü

Nosferatu sende çok sağol. Süper olmak bana göre değil. Ben normal olayım yeter bana...  Sırıt

Valla Nosferatu öyle bir bölüm açmanıza gerek yok.     Ama istersenizde açabilirsiniz.  Sırıt Fakat yakında tanıtım bölümüne bazı katkılarım olacak. Oraya yapacağım katkılardan sonra, artık sizi direk oraya yönlendireceğim. Kafanıza takılan bir soru varsa geçmiş ile ilgili, koyacağım tanıtımlarla bunlar büyük ölçüde giderilmiş olacaktır. Çünkü böyle tanıtımlara ihtiyaç olduğunu görüyorum. Bende bir Bleach sever olarak sizlere bu kıyağı yapacağım.

Şimdi senin soruna gelirsek Nosferatu... Bu adamın neden dünyaya indiği belli değil. Reiatsusu 20 yıl önce nasıl tükendi belli değil. Uryuu'nun babası Ryuuken'i nerden tanıyor belli değil. Urahara'yı nerden tanıyor belli değil. Bildiğimiz tek şey bu adam kaptan sınıfı bir shinigami(üzerindeki haorisi ve Grand Fisher ile yaptığı konuşmalar, bunu kesin bir şekilde açıklıyor)... Bir kaptan eğer dünyaya geliyorsa, ya çok önemli bir görev için gönderilmiştir yada bir olaydan dolayı, Soul Society'den kaçmıştır. Başka bir sebep olacağını ben düşünemiyorum. Tabi Dünya'ya geldikten sonra Masaki'ye aşık olmuş ve bu nedenle geriye dönmemişte olabilir. Ama Dünya'ya neden geldiği sorusu çok önemlidir. Ben bu adamın bir soylu olabileceğini düşünüyordum. Belki olabilir. Belki 0. takımdan da olabilir. Haorisinin omuzundan bağlanması bunun için bir ipucu olabilir. Ben hep İchigo'yu Kaien'e benzetiyorum. Bu İsshin bir şekilde Shiba klanı ile bağlantılı çıkarsa hiç şaşırmam. Biliyorsunuz o klan asillikten düşürülmüştü. Kuukaku ve İsshin arasında ve Kaien ile İchigo arasında bazı benzerlikler görüyorum. Tabi bu teorilerim varsayımsal yani dayanağı olmayan teorilerdir. Sadece shiba klanının asillikten düşürülmesi, Kuukaku'nun Urahara'yı tanıması, İsshin'in Urahara'yı tanıması, İsshin'in kaptan olması ve ayrıca dünya'ya gelmesi... Bu Shiba klanı, İsshin ile bağlantılı çıkacak gibi geliyor.

Forever Bleach

Bak bunu çok düşünmüştüm. Kaien , İchigo'ya çok benziyor. Gözleri ve saçları farklıydı sanırım. Yüz hatları bile aynı  Bence var böyle bir ilişki. Eğer yoksa zaten İchigo'nun Reiatsu ile alakalı olarak Kral'ın soyundan geldiğini düşünmeye başlayacam. 

DateMasamune
S. Mod
AnimeKolik
Çevrimdışı Çevrimdışı

Teşekkür

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #742 : 08 Şubat 2010, 00:23:26 »

abbovv yaşlı kurt işşin kuukakuyla beraber miydi zamanında acaba ??*  Sırıt

Linklerimiz ziyaretçilere kapalıdır. Lütfen Kayıt OL veya Giriş Yap  http://www.anim
DisasterKing
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Konu: 11

Teşekkür
-Alınan: 1

DisasterMod (ZARAKİ KENPACHİİİ)

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #743 : 08 Şubat 2010, 09:45:21 »

abbovv yaşlı kurt işşin kuukakuyla beraber miydi zamanında acaba ??*  Sırıt

adam biliyo işini valla,ama ayhi yorumun mantıklı geldi ama isshin şimdi bölümlerde nerde çıkcak savaş sahasındamı yoksa başka bi konudamı?

мя.υzυмαкi
Bölüm Modu
AnimeKolik
Çevrimiçi Çevrimiçi

Konu: 28

Teşekkür
-Verilen: 21
-Alınan: 19

__Jincu Brothers__

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #744 : 08 Şubat 2010, 22:11:42 »

Anam bu hafta çok heyecanlıydı beklemek zor oluyor ama bu hafta daha da heyecanlı olcak gibi ama sanırım aizene bişi olmucak yine eğer zampaktusunu çekmeseydi olur derdim ama çekti sanırım serbest bıraktı gördüklerimiz malesef ilüzyon Gülümseme İchigonun dehşeti düşmeside dikkatimi çekti doğrusu bakalım bu hafta bize neler göstericek Gülümseme

ayhi
Moderatör
AnimeKolik
Çevrimdışı Çevrimdışı

Teşekkür

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #745 : 09 Şubat 2010, 14:42:18 »

Bir kaç tane ufak ufak spoiler geldi arkadaşlar ama çok kısa... Anladığım kadarıyla, Aizen yine hipnozu kullanıyor. Ama bu seferki hipnoz çok fena...  Şokta Hani ben diyordumya o Aizen gerçek Aizen'dir diye... Değilmiş ama kimmiş o? Hinamori ?  Şokta Doğru anladıysam ve spoiler doğruysa(ki onaylanmış) o kestikleri kişi Hinamori galiba... Cidden kocaman bir  çektim. Yahu hangi arada derede Hinamori'yi getirdi oraya...  Şokta Yok arakadaş bu adamın hipnozu mağlup edilemez. Son olarakta, herkes bir anda kesiliyormuş. Bu yaptıkları saldırılar sonrasında... Bir daha  sana Aizen diyiyorum.

İchigo kenarda ne bekliyor anlamıyorum. Gerçi o da araya karışsa, Aizen onuda kendisi gibi göstertip, diğerlerine saldırtırya!!! Aslında çokta komik olur. Herkes İchigo'yu Aizen diye kovalıyormuş.  Sırıt

Forever Bleach

DateMasamune
S. Mod
AnimeKolik
Çevrimdışı Çevrimdışı

Teşekkür

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #746 : 09 Şubat 2010, 14:44:41 »

valla süper olur ichigoyu bi tepeleseler orda  Sırıt

darkmp
Acemi Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Teşekkür
-Verilen: 0
-Alınan: 2

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #747 : 09 Şubat 2010, 15:49:43 »

Bir kaç tane ufak ufak spoiler geldi arkadaşlar ama çok kısa... Anladığım kadarıyla, Aizen yine hipnozu kullanıyor. Ama bu seferki hipnoz çok fena...  Şokta Hani ben diyordumya o Aizen gerçek Aizen'dir diye... Değilmiş ama kimmiş o? Hinamori ?  Şokta Doğru anladıysam ve spoiler doğruysa(ki onaylanmış) o kestikleri kişi Hinamori galiba... Cidden kocaman bir  çektim. Yahu hangi arada derede Hinamori'yi getirdi oraya...  Şokta Yok arakadaş bu adamın hipnozu mağlup edilemez. Son olarakta, herkes bir anda kesiliyormuş. Bu yaptıkları saldırılar sonrasında... Bir daha  sana Aizen diyiyorum.

İchigo kenarda ne bekliyor anlamıyorum. Gerçi o da araya karışsa, Aizen onuda kendisi gibi göstertip, diğerlerine saldırtırya!!! Aslında çokta komik olur. Herkes İchigo'yu Aizen diye kovalıyormuş.  Sırıt

Forever Bleach

Evet bende o spoileri gördüm. muhtemelen ichigo hipnozdan etkilenmemiştir bu yüzden orda hinamoriye saldırdıklarını görünce şaşkın bi halde kaldı diye düşünüyorum.
ayhi
Moderatör
AnimeKolik
Çevrimdışı Çevrimdışı

Teşekkür

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #748 : 09 Şubat 2010, 16:37:00 »

Of Of Of arkadaşlar cidden Hitsugaya, Hinamori'yi öldürdü galiba... Aizen'in yaptığı adiliğe bakın...

Hinamori'nin dediği laflara bakın birde. Hinamori: "Shiro-chan...Why?"

Varya Hitsugaya delirecek iyicene...

İchigo'nun dedikleri var birde... Ichigo: "What's everybody doing!!"

Adamın dediklerine bakın ya.  Sırıt Herkes ne yapıyor!!! diyo...  Sırıt Şaşırması demek ki ondanmış...  Şokta

Deli bir bölüm olacak yine... Aizen şov devam ediyor. 

Forever Bleach

Valakas
Tam Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Teşekkür
-Verilen: 18
-Alınan: 6

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #749 : 09 Şubat 2010, 17:38:53 »

Offf yok böyle birşey ya yok ya . İşte adamım ya  Sırıt Aizen'in shikai si mağlup edilemez .İlüzyon bekliyordum ama bu kadarınıda beklemiyordum Şokta Umarım Hinamori'de ölmüştür . Çok sinir bozucu bir karakterdi  Kötücül

Sayfa: 1 ... 48 49 [50] 51 52 ... 62
Yazdır

Gitmek istediğiniz yer:  

Wap - Wap2 - Wap Forum - XML - Rss
Sitemap / Tagged
Google visited last this page 08 Mart 2010, 13:49:11